Alkyton f. moszatzöld RAL 6005 zománcfesték 1L

5390 Ft

Az ALKYTON alkyd-uretán bázisú festék. Kiválóan ellenáll az ütéseknek, rugalmas és jól szárad alacsony hőmérsékleten is (+ 5°C-tól). Az ALKYTON egy rétegben takar minden szín esetén. Az antirozsda elemeknek köszönhetően hosszú távú rozsdaelleni védelmet garantál. Kézi tisztítás esetén is jól tapad a rozsdás felületen. A termékben található oldószerek segítik a könnyű felhasználást és a leírás betartása esetén a hibátlan felületet. Az ALKYTON termékeknél az alkyd gyanta dúsítása uretánokkal hosszú távú színmegőrzést és fényt biztosít.

Felhasználási javaslat

Az ALKYTON elsősorban a kültéri fém és rozsdás felületek lefestésére lett kifejlesztve, mindazonáltal alkalmas kültéri fafelületekre is.
Az ALKYTON alkalmas ipari környezetben való felhasználásra is, agresszívabb ipari környezetben javasolt a Rustoleum alapozók használata is. A rozsda elleni védelem a gyorsan száradó Primer termékekkel növelhető, ahol nincs lehetőség a megfelelő felülettisztításra Penetrator használata javasolt. Horganyra, alumíniumra, rézre, rozsdamentes acélra, számos műanyagra, üvegre, porcelánra Galvinol speciális alapozó használata ajánlott.

A festék rugalmasságának és időjárás ellenállóságának köszönhetően az ALKYTON kültéri felhasználás esetén alkalmas alap fedőréteggel ellátott fára is. Az ALKYTON alkalmas beton felületek festésére is, azonban nem a beton padlófelületek festésére lett kifejlesztve. Az ALKYTON nem alkalmas gyermekjátékok és élelmiszerrel érintkező felületek festésére. Az ALKYTON felhasználása nem javasolt vízbe folyamatosan merített felületek kezelésére. Az ALKYTON felvihető ecsettel, hengerrel és szórópisztollyal.