Alkyton kalapácslakk vörös 0.75L

5090 Ft

Az Alkyton alkid-uretán bázisú festék. Kiválóan ellenáll az ütéseknek, rugalmas és jól szárad alacsony hőmérsékleten is (+ 10°C-tól). Az Alkyton egy rétegben takar minden szín esetén. Az antirozsda elemeknek köszönhetően hosszú távú rozsda elleni védelmet garantált. A szilikon adalékanyagok jól taszítják a vizet. A kalapácslakk kiválóan alkalmazkodik és betakarja a felületi egyenetlenségeket.

Kézi tisztítás esetén is jól tapad a rozsdás felületen. A termékben található oldószerek segítik a könnyű felhasználást és a leírás betartása esetén a hibátlan felületet. Az Alkyton termékeknél az alkid gyanta dúsítása uretánokkal hosszú távú színmegőrzést és fényt biztosít.

Felhasználási javaslat:

Az Alkyton elsősorban a kültéri fém és rozsdás felületek lefestésére lett kifejlesztve, mindazonáltal alkalmas kültéri fafelületekre is. Az Alkyton alkalmas ipari környezetben való felhasználásra is, agresszívabb ipari környezetben javasolt az a Rustoleum alapozók használata is. A rozsda elleni védelem a gyorsan száradó Primer termékekkel növelhető, azaz ahol nincs lehetőség a megfelelő felülettisztításra Penetrator használata javasolt. Horganyra, alumíniumra, rézre, rozsdamentes acélra, számos műanyagra, üvegre, porcelánra Galvinol speciális alapozó használata ajánlott.

A festék rugalmasságának és időjárás ellenállóságának köszönhetően az Alkyton kültéren alkalmas érett, alap fedőréteggel ellátott fára is. Az Alkyton alkalmas beton felületek festésére is, azonban nem beton padlók festésére lett kifejlesztve. Az Alkyton nem alkalmas gyermekjátékok és élelmiszerrel érintkező felületek festésére. Az Alkyton felhasználása nem javasolt vízbe folyamatosan merített felületek kezelésére. Az Alkyton felvihető ecsettel, hengerrel és szórópisztollyal.