Alvikorr matt fehér zománcfesték RAL 9016 1L

6190 Ft

Felépítés: Különleges vinilpolimer műgyanta alapú, lágyítót, pigmenteket és oldószereket tartalmazó festékek. Inhibitív pigmentet is tartalmaz.

Az Alvikorr matt fehér zománcfesték elsősorban könnyű-és színesfémek (alumínium, sárga-és vörösréz, horgany, ón, ónozott és horganyzott felületek) bevonására alkalmasak, de előnyösen alkalmazhatók acélfelületek bevonására is. Az Alvikorr termékek bevonata fényálló, víz, olaj, lúg, só és ezek oldatainak tartósan ellenáll. Bevonatuk időjárásálló. Előnyösen alkalmazhatók alumínium-és könnyűfém szerkezetek, burkolóelemek (pl. épülethomlokzat) festésére.

Alkalmazás

  • Az acélfelületeket oxidmentesíteni és zsírtalanítani kell. Futórozsdás acélfelületre, és olyan esetekben, amikor a rozsda eltávolítása nem volt megfelelő, Dunaplaszt Primer alkalmazása ajánlott. A könnyűés színesfém-felületek csak zsírtalanítást igényelnek. Az Alvikorr zománcfestéket általában 2-3 rétegben alkalmazzák önmagában. A száraz rétegvastagság beltéren legalább 60-80 µm, kültéren min. 120 µm legyen. Az egyes rétegek felhordása között kb. 5 óra 20 oC száradási időt kell biztosítani.
  • Ha a festés 20 oC alatti hőmérsékleten történik, a száradási idő arányosan meghosszabbodik:
  • 0 oC-on 10 nap
  • 5 oC-on 5 nap
  • 20 oC-on 1 nap száradási időt kell biztosítani a teljes átkeményedéshez, és ez alatt az idő alatt nedvességtől óvjuk a bevonatot.
  • A termék -5 oC-ig alkalmazható, azonban a páralecsapódástól, és nedvességtől a bevonatot annak teljes megszáradásáig óvni kell.

Az Alvikorr termékek felvitele mártással, ecseteléssel és szórással egyaránt végezhető. A legcélszerűbb felhordási mód az “airless” szórás.

Hígítás

Nem szükséges, de IZOFIX Hígító 513-mal lehetséges.