Celli Rapid zománcfesték 3in1 fekete 0.75L

3790 Ft

Alkalmazási terület

Fa- és fémfelületek (acél, kovácsoltvas, alumínium, horganyzott idomok stb.) bevonására szolgál, külső és belső munkákra egyaránt alkalmas. Gyorsan száradó, tartós bevonatot képez.

Mechanikus tisztítás (csiszolás, drótkefézés) és zsírtalanítás után a fémfelületen visszamaradó rozsdás felületre is felhordható. A RAPID Zománcfesték 3in1 olyan adalékanyagokat tartalmaz, melyek

  • a vasoxidot vízben oldhatatlan komplex vegyületté alakítják,
  • a fém tiszta felületen korrózió gátló bevonatot képeznek,
  • ezeken a felületeken a műgyanta alapú zománcfesték gyorsan száradó, jól tapadó, mechanikailag és az időjárással szemben ellenálló védőbevonatot biztosít.

A RAPID Zománcfesték 3in1 alkalmazásánál tehát sem rozsda átalakító, sem alapozó festés nem szükséges, csak alapos mechanikai tisztítás és zsírtalanítás.

Kiadóság

8-10 m2 /L, a felület minőségétől és a felhordás módjától függően.

Javasolt rétegszám

2 réteg, de 1 rétegben is jól takar

Száradási idő

20 oC fokon 15 perc porszáraz, 2 óra száraz.

Felhordás módja

szórással, ecsettel, hengerrel

Hígítás, festőeszközök elmosása

nitro hígítóval vagy szintetikus hígítóval

Felhasználás előtt a doboz tartalmát alaposan fel kell keverni. Legjobb eredményszórással érhető el. A második réteg felvitele: 20-30 perc elteltével történjen (száradási körülményektől függően). A festékszórás során be kell tartani a tűzveszélyes festékek felhordására vonatkozó munkavédelmi és biztonságtechnikai előírásokat. A szórási viszkozitás beállításánál a túlhígítást kerülni kell, nehogy a függőleges felületeken a zománcréteg megfolyjon. Szabadban végzett festés során kerüljük a túl meleg illetve szeles időszakot, mert a túl gyors száradás miatt a festék nem jól terül.

Felépítés

levegőn száradó műgyantát, különleges rozsda átalakító és korrózió gátló adalékanyagokat, színező pigmenteket és töltőanyagot tartalmazó zománcfesték.

A RAPID Zománcfesték 3in1 más festéktípusokkal nem keverhető. A termék nem tartalmaz ólom-vegyületet.