Korant rozsdaátalakító festék 500ml

1590 Ft

A Korant több funkciós, rozsda-átalakító, rozsda eltávolító szer, amellyel egy munkamenetben korrózióvédelmet biztosító felületi bevonatot is kialakíthatunk.

A festékben lévő hatóanyag a vas felületéről kémiai úton eltávolítja a rozsdát oly módon, hogy a keletkező vas vegyület beépül a kialakuló festékrétegbe.
A festékréteg a termékben lévő adalékanyagok révén megvédi a vastárgyakat a további korróziótól és dekoratív bevonatot képez.
A készítménnyel egy lépésben rozsda eltávolítást, stabilizálást és korrózióvédő bevonat kialakítását érhetjük el.
A képződött felület víztaszító, termoplasztikus (80 oC felett lágyul) száradás után fekete színű.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Alkalmas vas- és acéltárgyak, gépek, szerelvények, kerítések, vaskorlátok, gépkocsi rozsdásodó része, kovácsoltvas tárgyak stb. rozsdamentesítésére és dekoratív védelmére. Rozsdás vagy tiszta vasfelületre egyaránt felhordható.
A Korant festékréteg termoplasztikus, ne használja olyan felületeken, ami használat közben felforrósodhat (pl.: kályhacső, radiátor, autó kipufogócső stb.) vagy ilyen felületek közelében van! Az időjárás hatásainak kevésbé kitett helyeken önálló festék bevonatként is funkcionálhat, de kültérben és más agresszív hatásnak (pld. vegyi hatás) kitett helyeken az igénybevételnek megfelelő fedőfesték használata szükséges. Vizes diszperziós fedőfesték alkalmazása esetén (különösen világos színeknél) előfordulhat, hogy a Korant hatóanyaga elszíneződést okoz a festékrétegben, ezért javasolt oldószeres fedőfesték használata.
Beltérben a Koranttal két rétegben történő átfestés hosszú évekig megfelelő korrózióvédelmet és esztétikai hatást biztosít.