Sadolin extra vastaglazúr világos tölgy 2.5L

11690 Ft

Alkidgyanta bázisú, oldószeres, selyemfényű vastaglazúr kültéri felhasználásra. Hosszantartó védelmet biztosít az időjárás káros hatásaival szemben. Modern összetevőinek köszönhetően mélyen behatol a fába, így akár 8 év évdelmet is biztosít. Fából készült mérettartó faszerkezetek (ajtó, ablak, zsalugáter) homlokzati borítás, oromdeszka, erkélykorlát, kerti bútor védelmére. Nem alkalmazható: játékok, méhkaptárak, hajtatóházak faszerkezeteinek valamint élelmiszerekkel, takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez.
Akár 8 év védelem minden időjárási körülmény között. Ellenáll a biokorrózióval szemben. Nagyon könnyű alkalmazni, könnyű a felületet felújítani.

Száradási idő

20°C/65% relatív páratartalom mellett: 14‐24 óra, a fa porozitásától, a hőmérséklettől és a légnedvességtől függően. Alacsony hőmérsékleten vagy magas páratartalom mellett a szárítási idő meghosszabbodhat. Megjegyzés: Az átvonhatósági idő függ a a fa fajtájától és a festési körülményektől. Puhafa felületeken az anyag könnyebben beszívódik és a bevonat gyorsabban szárad. Keményfa felületeken a száradási folyamat hosszabb ideig tarthat.

Felületelőkészítés, felhordás

A festetlen, új fa száraz, tiszta és zsírmentes legyen. A gyantakiválást H‐400 hígítóval le kell mosni. A fát Sadolin Base impregnáló alapozóval telítésig alapozzuk. Amennyiben a felületre túl sok alapozót vittünk fel (fényes foltok, felületek jelennek meg), a felesleget hígítóval távolítsuk el, különben a lazúr nem tapad meg rendesen a felületen, és idő előtti kopást, leveles felválást okozhat! Festett felület esetén csak a bevonathiányos részt kell Sadolin Base‐zel újraalapozni. A degradálódott, szürke fafelületet előzetesen le kell csiszolni. A repedezett, lazán tapadó bevonatot el kell távolítani, majd úgy kell eljárni mint új felületnél. A Sadolin Extra vastaglazúrt a Sadolin Base felhordását követően 24 óra elteltével ecsettel hordjuk fel.

A Sadolin Extra felhasználásra kész, hígítani nem szükséges. Használat előtt és használat közben időnként alaposan fel kell keverni. Ecsettel hordjuk fel szálirányban, majd alaposan szétoszlatjuk. Ne használjuk +5°C alatt vagy +30°C felett; tűző napsütésben; nem kellően száraz fára (18% nedvességtartalom felett); festett vagy lakkozott felületre. Szórással ne vigyük fel!

Javasolt bevonatrendszer

1 réteg Sadolin Base alapozó a fa telítéséig, majd 2 réteg Sadolin Extra. Időjárásnak fokozottan kitett helyeken 3 réteg felhordását javasoljuk.

A bevonat karbantartása

A bevonat épségét évente ellenőrizzük, szükség esetén a bevonatot Sadolin Extra lazúrral fessük át. A Sadolin Extra alkalmas a Sadolin Classic bevonat felújítására is.