Supralux általános alapozó fehér 0,25L (100016235)

1190 Ft

A Supralux általános fehér alapozó tulajdonságai:

Magas szárazanyagtartalmú, „high-solid” alapozófesték Fára alapozóként és közbenső alapozóként, korróziógátló alapozóval bevont fémfelületekre közbenső alapozóként használható. Vastag rétegben felhordható, kitölti az egyenetlenségeket. Függőleges felületen vastagabb rétegben sem folyik meg. Selyemmatt, csiszolás után sima felületet biztosít. Nagy fehérségű, könnyen csiszolható, jól terül és fed.

Minőségmegőrzési idő: 24 hónap, az MSZ 13910 szerint +5 és +25C között tárolva

Színezés: Színes Supralux olajfestékekkel (max. 20% mennyiségben) keverhető, de ez a száradási és a csiszolhatósági időt növeli
Fényesség: selyemmatt
Felhordási módok: Ecsetelés, hengerlés, megfelelő berendezéssel szórható

Felhasználási útmutató: Használata előtt a fafelületeket impregnálni, a fémfelületeket korróziógátló alapozóval alapozni szükséges. A felületnek, illetve a régi bevonatnak teljesen tisztának (rozsda-, olaj- por- és nedvességmentesnek) kell lennie. Fafelületek esetén a felületnek légszáraznak kell lennie. A doboz felnyitása után az esetlegesen keletkezett „bőrt” összefüggően távolítsuk el. Festés előtt a tixotróp festéket alaposan fel kell keverni. A festéket ecsettel, hengerrel történő felhordáshoz általában nem kell hígítani.

Javasolt bevonatrendszerek:

Még nem festett, új felületekre:

  1. Lenolajos beeresztés + Tapaszolás + Csiszolás
  2. Alapozás: Supralux Általános alapozó + Finomcsiszolás
  3. Közbenső réteg: S. Általános alapozó vagy Astralin zománc + Finomcsiszolás
  4. Átvonó réteg(ek): Supralux Astralin Univerzális zománcfesték

Még nem festett vas-, és acélfelületek:

  1. Korróziógátló alapozás: 1-2 réteg Supralux Koralkyd
  2. Közbenső alapozás: S. Általános alapozó + Finomcsiszolás
  3. Átvonó réteg(ek): 1-2 x Supralux Durol zománcfesték

Korábban már festett fa- és fémfelületek felújító festése: A hibátlan, régi bevonatokat csiszolni és hígítós ruhadarabbal zsírtalanítani szükséges. A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással kell eltávolítani, majd a felületet folttapaszolással, szükség esetén közbenső alapozással kell kijavítani, majd átvonó zománcfestékkel átfesteni.