Supralux Durol időjárásálló zománcfesték fekete 1L

3090 Ft

A Supralux Durol fekete időjárásálló zománcfesték tulajdonságai:

Ellenálló átvonó zománcfesték kül- és beltéri fémfelületekre. Környezetbarát korróziógátló pigmentet és speciális, vízlepergető, víztaszító szilikon adalékot is tartalmaz. Fa festésére is alkalmas, különösen előnyös vas szögekkel, csavarokkal rögzített faszerkezetekre, mivel a fát és a fémet egyaránt védi. Gátolja a víz beszivárgását az alapfelületig, lassítja a fém korrózióját, illetve a fa korhadását. Kül- és beltéri igénybevételnek kitett fa- vas- és egyéb fémfelületek megfelelő alapozás után.

Könnyen felhordható, kiválóan terül. Kemény, ütésálló és rugalmas bevonatot képez. Gyorsan szárad, jól takar. Tartós, korróziógátló, víztaszító.
Speciális alkid műgyantát, időjárásálló pigmenteket, környezetbarát korróziógátló pigmentet, hidrofóbizáló szilikon adalékot és egyéb komponenseket tartalmaz.

Minőségmegőrzési idő: 60 hónap, az MSZ 13910 szerint +5 és +25C között tárolva.
Színezés: A színek egymással tetszőleges arányban keverhetők
Fényesség: Magasfényű
Felhordási módok: Ecsetelés, hengerlés, szórás
Hígítás: Supralux H-100 Szintetikus hígító vagy Supralux Lakkbenzin, a termék alkalmazásra kész, hígítást általában nem igényel
Kiadósság: 8-10 nm2/l, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
Száradási idő:
porszáraz: 20ºC-on max. 6 óra
száraz: 20C-on max. 24 óra
Átfesthető: 24 óra után

Tűzveszélyességi fokozat: II. Használata során a dohányzás és nyílt láng használata tilos

Felhasználási útmutató:

Felületelőkészítés, felhordás:

A fa- vagy fémfelületeknek, illetve felújításnál a régi bevonatnak teljesen tisztának (rozsda-, olaj-, por-, és nedvességmentesnek) kell lennie. Fafelületek esetén a felületnek légszáraznak kell lennie. A doboz felnyitása után az esetlegesen keletkezett „bőrt” összefüggően távolítsuk el. Festés előtt a festéket alaposan fel kell keverni. A festés történhet ecseteléssel, hengerezéssel vagy szórással. A festéket ecsettel, hengerrel történő felhordáshoz általában nem, vagy csak kis mértékben kell hígítani. Az egyes rétegek felhordása között legalább 24 óra száradási időt kell biztosítani. Kerüljük a kis hőmérsékleten történő alkalmazást (+5ºC alatt) és a túlságosan vastag réteg felhordását, mert ilyenkor a száradási idő meghosszabbodik. Kültérben legalább 3 rétegű, erősebb igénybevétel esetén pedig 4 rétegű bevonatrendszer felhordása szükséges. A festést lehetőleg pormentes helyen végezzük.

Javasolt bevonatrendszerek:

Még nem festett, új felületekre:

 • Vas-acél
  1. 1-2x Supralux Koralkyd korróziógátló alapozó
  2. Közbenső réteg: Supralux Durol
  3. Átvonó réteg: Supralux Durol
 • Alumínium, horganyzott acél
  1. 1-2x Supralux Tiszakorr vas- és könnyűfém alalapozó
  2. Közbenső réteg: Supralux Általános Alapozó
  3. Átvonó réteg: Supralux Durol
 • Fafelületek
  1. Lenolajos beeresztés + Tapaszolás + Csiszolás
  2. Alapozás: Supralux Általánosalapozó + Finomcsiszolás
  3. Közbenső réteg: Supralux Durol +Finomcsiszolás
  4. Átvonó réteg: Supralux Durol

Korábban már festett fa- és fémfelületek felújító festése:

 • A hibátlan, régi bevonatokat csiszolni és hígítós ruhadarabbal zsírtalanítani szükséges. A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással kell eltávolítani, majd a felületet folttapaszolással, szükség esetén közbenső alapozással kell kijavítani, majd Supralux Durol zománcfestékkel átfesteni.