Supralux Xylamon színtelen impregnálószer 0,75L (100013665)

2290 Ft

A Supralux Xylamon színtelen impregnálószer tulajdonságai:

Oldószeres, alkidgyanta alapú, biocidokat tartalmazó, kültéri impregnáló alapozó. Mélyen behatol a fa pórusaiba és hidat képez a fa, és a falazúr filmje között. Védi a fát farontó gombákkal, kék elszíneződéssel, és rovarkártevőkkel szemben.
Kültéri favédelem. Fenyőfa és keményfa felületek alapozására Nem alkalmazható játékok, méhkasok valamint élelmiszerrel és takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok bevonására. Tartósan talajjal vagy vízzel érintkező fafelületek esetén nem biztosít kielégítő védelmet.
Alkid műgyanta alapú, biocidokat tartalmazó híg oldat.

Minőségmegőrzési idő: 60 hónap, az MSZ 13910 szerint +5 és +25C között
Felhordási módok: Ecsetelés, hengerlés, mártás
Tűzveszélyességi fokozat: III. Használata során a dohányzás és nyílt láng használata tilos

Felhasználási útmutató:

Felületelőkészítés, felhordás:
Alkalmas fenyőfa és keményfa felületek alapozására. Időjárási igénybevételnek kitett fafelületeket Supralux Xylamon impregnálószerrel végzett alapozás után színes kültéri lazúrral kell átvonni.

Nem alkalmazható: játékok, méhkasok, hajtató- és üvegházak faszerkezeteinek valamint élelmiszerekkel, takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagok védőkezeléséhez. A Supralux Xylamon impregnálószer felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem szabad. Felület előkészítés A kezelendő felület száraz, tiszta és zsírmentes, a fa fülledés- és korhadásmentes legyen. A gyantakiválást Supralux H-400 hígítóval le kell mosni. A fát Supralux Xylamon impregnálószerrel telítésig alapozzuk. Festett felület esetén csak a bevonathiányos részt kell Supralux Xylamon impregnálószerrel újra alapozni. A degradálódott, szürke fafelületet előzetesen le kell csiszolni. A repedezett, lazán tapadó bevonatot el kell távolítani, majd úgy kell eljárni, mint új felületnél.

FELHORDÁS: A Supralux Xylamon impregnálószert ecsettel hordjuk fel, szórópisztoly használata tilos. Száradási idő: kb. 2 óra. 24 óra száradás után Supralux Xyladecor Vastaglazúrral kell átvonni.

Javasolt bevonatrendszer:

  • Kültéri fa
    Beeresztés, alapozás: Supralux Xylamon Impregnálószer
    Festés: 2-3 x Supralux Xyladecor Vastaglazúr
  • Kültéri fa
    Beeresztés, alapozás: Supralux Xylamon Impregnálószer
    Festés: 1-2 x Supralux Xyladecor Classic Vékonylazúr